Winterstalling motor

list In: Benzine

Winterstalling Motoren
Winterstalling is essentieel voor motorfietsen om schade en startproblemen te voorkomen. 
Belangrijke aandachtspunten zijn het kiezen van een geschikte locatie, voorbereiden van de brandstof, uitvoeren van preventief onderhoud en beschermen tegen corrosie. 
Een goede stalling zorgt voor een soepele start bij het weer in gebruik nemen van de motor.

Tips en Activiteiten
Kies de juiste locatie:
Plaats de motor in een droge, goed geventileerde ruimte om vocht en roestvorming te voorkomen. Gebruik indien mogelijk een motorhoes voor extra bescherming.

Brandstofvoorbereiding:
Voeg een benzine stabilisator toe aan de benzinetank om schade door verouderde brandstof te voorkomen. Laat de motor een paar minuten draaien om de gestabiliseerde brandstof door het systeem te laten circuleren.
EN vul de tank zo vol als mogelijk (in verband met condenseren en voorkomen van roest in de tank).

Onderhoudscontrole
Controleer bandenspanning, remmen, olieniveaus en andere vloeistoffen. Voer eventuele noodzakelijke reparaties of vervangingen uit vóór de winterstalling.

Accuvoorbereiding
Verwijder de accu en bewaar deze op een koele, droge plaats. Sluit de accu indien nodig aan op een druppellader om de lading op peil te houden. Laad de accu bij stilstand minstens eens per 2 maanden op.

Smering en bescherming
Breng smeermiddel aan op bewegende delen zoals kettingen en kabels. Gebruik corrosiewerende sprays op metalen oppervlakken om roest te voorkomen.

Onderhoud van elektronica
Verwijder elektronische apparaten of sluit ze aan op een druppellader om de accu niet onnodig te belasten. Controleer en bewaar handleidingen voor het opnieuw instellen van elektronische systemen.

Afsluiting van uitlaatopeningen
Plaats een schone doek of demperplug in de uitlaat om te voorkomen dat kleine dieren nestelen.

Veiligheidssloten
Zorg voor extra beveiliging met sloten en kettingen om diefstal te ontmoedigen.

Documentatie en planning
Bewaar alle belangrijke documenten op een veilige plaats en plan vooruit wanneer je de motor weer in gebruik wilt nemen.


Door deze tips te volgen, blijft je motor in topconditie tijdens de wintermaanden en ben je klaar voor een zorgeloze rit wanneer het weer warmer wordt. Tot slot nog de tip om de motor buiten het seizoen een onderhoudsbeurt te laten geven.

zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag January February March April May June July August September October November December