Lijst van producten op merk Honda

Honda motorfietsen zijn van het Japanse bedrijf Honda dat verder ook automobielen produceert.

Het bedrijf werd opgericht door Soichiro Honda, die in 1946 begon met de fabricage van motorfietsen. De eerste modellen werden nagemaakt van Europese en Amerikaanse motoren, vooral NSU's werden als voorbeeld gebruikt. De 50 cc Honda C100 Supercub (vanaf 1958) werd de meest verkochte motorfiets ter wereld. De 250 cc Dream-modellen (vanaf 1958) veroverden in één klap de wereld, gesteund door de racesuccessen van onder anderen Mike Hailwood. Een ander succes was de viercilinder CB 750 Four in 1969 en de Honda Deauville.

Tegenwoordig is Honda de grootste motorenproducent ter wereld. Honda bouwt behalve motorfietsen ook auto’s en power products (grasmaaiers, aggregaten enz.). Men produceerde in 1996 1,9 miljoen auto’s, 2,4 miljoen power producten en 5,5 miljoen motorfietsen. In 2015 was het aantal motorfietsen gestegen naar 17,8 miljoen. Er staan fabrieken in Hamamatsu, Suzuki en Kumamoto, maar ook in de VS (waar de Gold Wings gebouwd worden), Italië (Honda Italia) en Spanje (Montesa-Honda).

Verder is er samenwerking met de Koreaanse merken Daelim en Kia, de Taiwanese merken Kymco en San Yang, de Chinese merken Mors en Mig en het Tsjechische Moto Union.

Dit onderdeel krijgt een update.

U kunt opnieuw zoeken